Meidän tarina

Golden Skaten tarina

Golden Skate - ammattivalmentajasta välinekauppiaaksi

Minä Pia Hartman menin jäähallille kaverin kanssa luistelukouluun 1974. Kaveri pyysi – kaveri lopetti ja minä jäin. Luistelua kesti aina lukion alkuun asti. Luistelin Tampereella ja silloin taitoluisteluseuroja kaupungissa oli vain Koo-Vee. Luistelimme silloin pakollisia kuvioita ja vapaaluistelua. Rakastin pakollisia kuvioita, sain olla rauhassa ja tehdä tarkasti symmetrisiä muotoja. Koska olen aina ollut liikunnallinen ja nopea liikkeissäni, myös vapaaluistelu eteni. Asuimme lähellä jäähallia ja kuljin yksin harjoituksiin. Lauantai aamuisin äiti saattoi minut hallille, kuljimme käsi kädessä matkan hallille, minä jäin harjoituksiin ja äiti meni töihin. Luistelusta muistan kivat harjoitukset, hyvät ystävät ja Vaasa-Tampere seurakilpailut, johon matkustimme koko seura yhdessä bussilla. Ystäviä luistelusta on jäänyt paljon ja edelleen olen yhteydessä sen aikaisiin ystäviini.

Rakastin punaista ja kaikki harjoitusvaatteeni olivat punaisia. Harjoitushousut olivat neuloskoneella kudotut villahousut ja puserona villapaita. Kilpailupuvun ompeli Mummu ja siihen aikaan kankaat venyivät vain toiseen suuntaan, joten venymisvara jätettiin pituussuuntaan. Luistimet haettiin Turusta mutta teroituksesta ei minulla ole muistikuvaa. Varusteita ei ollut myynnissä ja jotain kun sai, sitä käytettiin pitkään.

Harrastin myös joukkuevoimistelua ja niihin harjoituksiin mentiin kavereiden kanssa yhdessä bussilla. Aloitin yksin kulkemisen harrastuksiin alle kouluikäisenä. Kilpailin myös joukkuevoimistelussa.

Vapaa ajalla hypimme ja pompimme ja minisukset olivat jossain vaiheessa muotia. Rakensimme hyppyrin ja teimme luisteluhyppyjä minisuksilla hyppyristä. Aina välillä alastulo sielläkin onnistui. Aina piti tehdä kärrypyöriä ja hyppiä axelia.

Lopulta kävin Sammon liikuntalukion ja lukioikäisenä aloitin ohjaamaan pienempiä luistelijoita. Oma luistelu loppui murrosiän tiimellyksessä ja niin kävi voimistelullekin. Kipinä luisteluun kuitenkin jäi ja lukiossa kirjoitin mm. Äidinkielen aineet aina taitoluistelusta.

Matka ammattivalmentajaksi

Ohjaustoiminta alkoi kiinnostaa ja valmennuksesta tuli lopulta ammatti Luistelu-uran loputtua siirryin Tampereelle ohjaamaan nuoria. Pidin ohjaamisesta todella paljon. Kirjoitusten jälkeen maailma kutsui ja minulla oli hetken tauko luistelusta.

Keravalle etsittiin 1990 luvun alussa valmentajaa ja innostuin aiheesta ja muutin Helsinkiin. Valmensin Keravalla vuodesta 1992 vuoteen 1999. Rakensin seuran alusta alkaen toimivaksi kilpaseuraksi. Kävimme ulkomailla leireilemässä, otin lapset autoon ja lähdettiin leirille. Muistan, kuinka noudin lapsia koulusta harjoituksiin, kun vanhemmat eivät päässeet töistä irrottautumaan kuljetuksiin. Innostus oli valtavaa. Keravalla kollegoina olivat mm. Susanna Peltola, Anne Kesänen ja Nina Gustafsson. Kävin STLL valmennuskoulutukset ja valmentauduin liikunnan ohjaajaksi työn ohessa. Saman aikaisesti kävin vetämään tunteja myös Tuusulan Taitoluistelijoissa. Kollegana Tuula Ohrnberg. Tuulan kanssa suunnittelimme valmennusta mm. Helsingin kallioilla aurinkoa ottaen.

Lapset syntyivät ja muutin Lahteen. Lahdessa palasin valmentajaksi, kun ensimmäinen poikani oli 3kk ikäinen. Jäälle oli päästävä. Kollegoina olivat mm. Berit Kaijonmaa ja Petra Ranta-aho. Tuona aikana syntyi ajatus taitoluisteluliikkeen perustamisesta ja niinpä 5.8.2005 Lahteen syntyi Golden Skate Oy.

Golden Skate since 2005

Kun 2005 Golden Skate perustettiin Lahteen olin aivan intoa piukassa ja tuntui että kaikki oli mahdollista. Lapset olivat pieniä, 4- ja 5- vuotiaita ja perheemme isommat lapset 11- ja 13- vuotiaita.

Onnistuin vakuuttamaan kansainväliset yritykset osaamisellamme ja sain saman tien yrityksessä kaikki kansainväliset yhteistyöt aukaistua. Golden Skate on maahantuonut kaikki myymänsä välineet vuodesta 2005. Yhteistyö välinevalmistajien kanssa on jatkunut tiiviinä vuosien saatossa tähän päivään. Olemme jakaneet tietotaitoa puolin ja toisin ja kehittäneet välineitä ja huoltotapoja.

Helsingin MM kilpailuissa Golden Skate oli Healty Skater seminaarin idean äiti ja toteuttaja yhteistyössä mm. sisareni Anne-Mari Jussilan ja muiden tahojen kanssa. Seminaari oli onnistunut ja avasi terveys näkökulman laajasti taitoluisteluun.

Olen ollut aktiivinen huoltoyhtesityön lisäämisessä terävalmistajien ja teroituskonevalmistajan kanssa. Sen seurauksena HD-sport julkaisi viime talvena teroitusoppaan kansainväliseen jakoon.Olen kiitollinen ja oppinut todella paljon yrityksen pyörittämistä, kansainvälisiä suhteita ja kauppaa. Kotimaisia huippuasiakkaita on tullut palveltua erittäin palvelualttiilla asenteella.

Tiesin muuton Tampereelle olevan edessä ja ajoin Lahdesta puoli vuotta 2x viikossa Tampereelle Tapparaan valmentamaan. Sain olla Tapparassa ihanat 5 vuotta mm. Maaret Siromaan, Susanna Haaralan ja Tiia Siromaan kollegana.

2012 muutimme Tampereelle, palasin kotikonnuilleni. Tampere on minun paikkani ja yritys tuli mukanani tänne. Golden Skate on toiminut Aarikkalankadulla aivan tarkoituksella. Lapseni pysäytti minut ja kertoi, että ikävä ei mene pois nukkumalla, joten valitsin yrityksen kotipaikaksi juuri remontoidun talomme kellarikerroksen. Ratkaisu on ollut perheellemme oikea ja olen saanut kasvatettua lapset aikuisiksi yrityksen toiminnan ohessa. Huolto toimii erillisrakennuksessa omassa pihassa ja huolto onkin juuri tästä syystä onnistuttu pitämään joustavana.

Taitoluistelu valitsi Pian

Luistelu-ura, valmennus ammattina yli 20 vuotta, Golden Skate 15 vuotta, STLL kouluttaja, Terve Urheilija kouluttaja, lukemattomia piruettilautakoulutuksia, harjoitussuunnitelmia, ohjelma koreografeja, näytösten käsikirjoituksia ja ohjauksia. Kasa päin suunnitelmia, jotka ovat toteutuneet.Viimeiset 10 vuotta olen keskittynyt valmennuksen lisäksi välinetietoisuuden ja huollon tietotaidon lisäämiseen. Luistinhuollolla on valtava vaikutus oppimiseen.

Olemme keskittyneet hankkimaan yritykseen erittäin laadukkaita tuotteita niin luistimissa, terissä, tekstiileissä kuin tarvikkeissakin. Kehitämme jatkuvasti myyntiprosesseja, digitalisaatiota ja henkilökuntamme osaamista.

Kouluttaudumme jatkuvasti lisää ja viimeisin pidempi koulutus oli Terve Urheilija koulutus Tampereella. Näillä kokemuksilla ammennamme tätä tietotaitoa sekä luistelijoille että myymälässä perheille.

Taitoluistelu on antanut minulle elämän perusainekset lapsuudesta tähän päivään. Olen saanut kokea monta suurta huippuhetkeä ja monta asiaa olen oppinut lajin kautta. Näen jokaisen luistimen, terän tai muun tarvikkeen oston takana luistelijan arjen sujumisen filminä mielessäni. Kuinka uusilla luistimilla mm. hypyn tai hypähdyksen ponnistustapahtuma helpottuu, kun kengän tukirunko tukee luistelijan jalkaa.

Golden Skate tänään

Yritys on vakiinnuttanut paikkansa sekä kansainvälisessä yhteisössä että Suomalaisessa taitoluistelukulttuurissa. Henkilökuntaa yrityksessä on tällä hetkellä 3 vakituista tekijää ja useampi tuntityöntekijä. Työharjoittelijoita on koulutettu vuosien saatossa useita kymmeniä ja kansainvälisiä harjoittelijoita on ollut monta mm. Israelista ja Venäjältä.

Rakkautemme on palvella luistelijoita siten, että jokainen luistelija lähtee tyytyväisenä välinehankintojen kanssa kotiin. Olemme reissanneet useaan kertaan Suomen ympäri ja auttaneet luistelijoita sekä taidon oppimisessa että välinevalinnoissa. Luistimia on huollettu kymmeniä tuhansia pareja. Palautetta on saatu, vastaanotettu ja toimintaa hiottu. Verkkokauppa on saatu kolmekieliseksi ja kansainvälinen toiminta silläkin saralla on alullansa.

Rakkaus lajiin on saanut aikaan ihmeitä ja nyt toiminnan laajennettua, tietotaitoa saa jakaa päivittäin henkilökunnalle ja asiakkaille. Sama palo palvella ja auttaa luistelijoita jaetaan yrityksessä uusille hartioille ja jatketaan yhteistyössä henkilökunnan kanssa teidän palvelemistanne.

Taitoluistelu on antanut minulle elämän perusainekset lapsuudesta tähän päivään. Olen saanut kokoa monta suurta huippuhetkeä ja monta asiaa olen oppinut lajin kautta.

Kiitos kaikille “kanssamatkustajille”: luistelijoille, valmentajakollegoille, seura-aktiiveille, perheille ja yhteistyökumppaneille sekä läheisille.

Onnellisena matkasta ja kiitollisena saadessani työskennellä teidän upeiden ihmisten kanssa – lämmin kiitos.

Shopping Cart